Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Zuidpark

Opdrachtgever
Jan Huijbregts
Architect
Schampers,
Biet&Boon,
CLIC interieurconcepten,
Nina Graziosi
Stadsdeel
Oost
Aannemer
Schampers Bouwadviesbureau
Adres
Spaklerweg 52
Programma
15.000 m2 bvo, kantorencomplex, auditorium, lounge, urban farming dak


Het voormalige hoofdkantoor van V&D aan de A10 is na twee jaar leegstand volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Hiermee en met het toevoegen van voorzieningen als een espressobar, professionele vergaderfaciliteiten en een co-working-community is het pand weer aantrekkelijk als vestigingsplaats voor bedrijven. De kantoorvloeren zijn verhuurd aan toonaangevende, grote bedrijven, zoals Yacht, FunktieMediair, Emesa, Makro en Randstad.

Op het gebouw is een Urban Farming Dak aangelegd, het grootste van Europa. De huurders en gebruikers van het pand kunnen er oogsten, tuinieren, wandelen, lunchen en besprekingen houden. De oogst wordt tevens gebruikt door de horeca in het pand. Het grootste laadstation voor elektrische auto’s in Europa is op het terrein gesitueerd en Taxi-E houdt er kantoor en heeft er haar standplaats.

Voor de herontwikkeling van Zuidpark is een nieuw business model gecreëerd, waarin duurzaamheid, sociale relevantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid samenkomen op een winstgevende manier.

  


Over deze site

Disclaimer