Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Steigereiland Zuidbuurt Blok 128

Opdrachtgever
Stadgenoot
Architect
DP6 architectuurstudio
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Richelle de Jong,
Robert Alewijnse,
Chris de Weijer
Aannemer
KBK Bouw
Adres
Edmond Halleylaan 2-28, Edward Wrightstraat 1a-4f, John Hadleystraat 8-42
Aantal woningen
69
Fotografie
Christian Richters


Fin Won Kam Opp
SH 2 6 125
SH 2 2 66
SH 13 3 72
SH 3 5 112
SH 22 3 82
SH 13 4 84
SH 14 4 91
----------------------------
69 84

Blok 128 in de Zuidbuurt op Steigereiland biedt ruimte aan 71 sociale huurwoningen en ligt aan de IJburglaan. Aan de zuidzijde is er vanuit de woningen uitzicht op het water en aan de oostzijde is er zicht op het park van de Zuidbuurt. Het binnenterrein voorziet in de parkeerbehoefte en in een gemeenschappelijke tuin.

Blok 128 is in een interactief proces met de toekomstige bewoners tot stand gekomen. Vanaf het eerste begin van het ontwerpproces hebben de bewoners en de architect workshops gehouden. Uit de wensen die daaruit voortkwamen zijn 45 woningtypes gedestilleerd. Na vaststelling van het Voorlopig Ontwerp maakten de bewoners een keuze uit de verschillende plattegronden en bepaalden zij tevens de plaats ervan in het gebouw. Op deze manier is de indeling van het bouwblok en het uiteindelijke gevelontwerp ontstaan.

De gevels zijn opgetrokken in wit tegelwerk en de riante balkons in lichtgroen glas. Deze balkons en de loggia's bieden zicht op de omgeving. Het blok is bovendien optimaal op de zon georiƫnteerd.

  


Over deze site

Disclaimer