Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Kantoorgebouw Steigereiland

Opdrachtgever
Steigereiland-HGF III
Architect
OeverZaaijer architectuur en stedenbouw
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Hans van den Oever,
Wouter Zaaijer
Aannemer
Wessels Zeist
Adres
Pedro de Medinalaan 2-10
Programma
12.370 m2 bvo, kantoren, parkeergarage, atrium, bedrijsrestaurant
Fotografie
Luuk Kramer


Het gebouw is gesitueerd aan het water op de kop van het Steigereiland waar op dit moment een kantorengebied wordt gerealiseerd met de nadruk op de creatieve sector.

Het project is opgezet als een multifunctioneel gebouw en bestaat uit twee vleugels van respectievelijk vier en vijf bouwlagen op een parkeergarage. Tussen beide vleugels is over de volle lengte een veertien meter hoog atrium ontworpen. Op de begane grond grenzen een bedrijfsrestaurant met café en vergaderzalen en een besloten terras op het zuiden aan het atrium. De beide gebouwdelen zijn verbonden met bruggen door en langs het atrium. De derde verdieping heeft daarnaast een verbindingsbrug boven het terras. Er is een gemeenschappelijke receptie in het atrium. Een tweetal liften en een riant trappenhuis ontsluiten vanuit het atrium de verdiepingen.

De gevels van het gebouw bestaan uit verdiepingshoge glaspanelen, afgewisseld met gesloten panelen, waarin open te zetten delen zijn geïntegreerd. De gevels aan de binnenzijde zijn voorzien van automatische en individueel te bedienen zonwering van lamellen.

Het gebouw wordt gekoeld en verwarmd door warmte-koudeopslag in de bodem en is aangesloten op stadsverwarming. Gestreefd is naar de meest efficiënte oplossingen met betrekking tot energieverbruik, C02-uitstoot, exploitatiekosten en onderhoud.

  


Over deze site

Disclaimer