Naar Menu


Commelinstraat

Opdrachtgever
Particulier
Architect
Laeres Groep
Stadsdeel
Oost
Aannemer
diversen
Adres
Commelinstraat 248-250
Aantal woningen
8


Fin Won Kam Opp
OH 6 4 64
OH 2 3 96
----------------------------
8 72

Het nieuwbouwproject is in de van oorsprong negentiende-eeuwse Dappermarktbuurt gesitueerd. De bestaande bebouwing was in dermate slechte staat, dat overgegaan werd tot sloop. De (voor woningbouw niet gebruikelijke) staalskeletbouwmethode maakte het echter mogelijk het gat in de straatwand weer snel te dichten. Binnen vier weken was het geheel wind- en waterdicht; de totale bouwtijd bedroeg vijf maanden.

Het nieuwe pand sluit in zijn vormgeving naadloos aan bij de architectuur uit de omgeving. De voorgevel is uitgevoerd met handvormstenen, gemetseld in kruisverband met snijvoeg en heeft accenten van natuurstenen elementen. Ook de achtergevel sluit aan bij de aangrenzende panden door deze op te trekken in pleisterwerk en de balkons in vormgeving overeen te laten stemmen met die van de buren.

In de plint is winkelruimte gerealiseerd met daaronder kelders. Daarboven liggen de woningen die via het centraal gelegen trappenhuis worden ontsloten. De woningen zijn voorzien van een ruim balkon of dakterras. Bij de kapverdieping ligt de achtergevel meer terug, zodat ook hier buitenruimte gecreƫerd kon worden.

Om het project zo energiezuinig mogelijk te maken is het pand voorzien van extra dik isolatiemateriaal, van driedubbel isolatieglas en energiezuinige installaties. De energievoorziening verloopt via een warmtepomp en zonnecollectoren.

  


Over deze site

Disclaimer