Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

de XXX-en

Opdrachtgever
bnb architecten,
Lingotto,
B06 Architectenbureau,
Eduquality,
Duinker van der Torre,
Pure,
Design Matters,
Senso,
Zzesto
Architect
BNB Architecten,
B06 Architectenbureau
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Dirk Jan van Wieringhen Borski,
Rene Depri
Aannemer
Aannemersbedrijf Dekker
Adres
Pedro de Medinalaan 53-87
Programma
showroom, kantoor, bedrijfsruimte
Fotografie
Luuk Kramer


Op initiatief van BNB architecten en BO6 architectenbureau is onder Collectief Zakelijk Opdrachtgeverschap (CZO) – het eerste voorbeeld in Nederland - een kantoorpand ontwikkeld met acht andere eindgebruikers.

Het resultaat is een alzijdig gebouw met een industriële uitstraling dat zich onderscheid door de glazen gevel met een driehoekig houten grid. De verticale houten kozijnen zijn plaatst onder een hoek van 45 graden en worden doorsneden door horizontale stijlen. De eveneens in een hoek geplaatste verstijvingsribben vormen een kruis met de verticale kozijnen. Samen vormt dit het driehoekige gevelpatroon. Alleen de entree doorbreekt dit patroon. Doordat de verstijvingribben buiten de gevel liggen ontstaat er, wanneer je om het gebouw heen beweegt een veranderend lijnenspel. Het casco bestaat uit stalen kolommen en betonnen vloeren met vloerverwarming en koeling. Hierdoor zijn de leidingen aan het oog onttrokken.

Aan de noordgevel ligt een gang met vide. Hieraan liggen de twintig units (vijf per verdieping). Ze hebben ieder een eigen meterkast, zijn eenvoudig te koppelen of te ontkoppelen. De wand tussen de gang en de units is volledig transparant, waardoor het uitzicht vanuit de units optimaal is.

De transparant vormgegeven routing zorgt voor ontmoeting en contact tussen de bedrijven in het gebouw. Aan de zuidgevel ligt de bouwfysische pui anderhalve meter terug ten opzichte van het houten grid. Daartussen liggen de balkons die tevens als zonwering werken.

  


Over deze site

Disclaimer