Naar Menu


Haveneiland Oost blok 60b

Opdrachtgever
IJ-Delta Ontwikkeling
Architect
Klous + Brandjes architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Frans Klous
Adres
Emmy Andriessestraat 382-440, Peter Martensstraat 37-45
Aantal woningen
35


Fin Won Kam Opp
K/OH 2 4 106
SH 2 4 128
SH 2 4 128
SH 2 5 153
SH 2 5 167
SH 2 5 167
SH 2 5 169
----------------------------
18 147

Blok 60b vormt een ruimtelijke afsluiting van het water van de ‘groene tunnel’ aan de oostzijde van IJburg. Het blok vormt een duidelijke eenheid doordat de hoekwoningen tot in de rooilijn zijn doorgezet in dezelfde kleur als de kademuur. Door de woningen aan het water enigszins terugliggend te plaatsen ten opzichte van de kademuur, konden zij voorzien worden van tuinen aan het water, op het zuiden.

De twintig eengezinswoningen aan de straatzijde en de vijftien herenhuizen aan de waterkant hebben een parkeervoorziening op eigen terrein en beschikken over een binnentuin. Aan het binnenterrein bevinden zich de entrees van de herenhuizen en de parkeerplaatsen van de eengezinswoningen. De herenhuizen hebben een inpandige garage en een terras aan het water met de mogelijkheid een boot aan te leggen.

Het blok heeft een schil van donker metselwerk, waarin uitsnijdingen zijn gemaakt ten behoeve van doorzichten, terrassen en oriëntatie. De terugliggende bouwdelen zijn opgetrokken in lichter gekleurd metselwerk.

  


Over deze site

Disclaimer