Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Haveneiland Oost blok 57d

Opdrachtgever
Waterstad 3
Architect
Groosman Partners Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Harry Sipkens
Adres
Eva Besnyöstraat 511-569, Fritz Dietrich Kahlenberstraat 55-119
Aantal woningen
62
Overig programma
4 commerciële ruimten


Fin Won Kam Opp
AMH 2 3 87
AMH 2 4 124
SH 2 4 147
SH 2 4 147
SH 2 4 200
SH 2 4 195
K 2 5 159
SH 2 6 252
----------------------------
22 145

Blok 57d op Haveneiland Oost ligt aan een doorgaande straat en deels aan het Theo van Goghpark. De gebouwvleugel aan het park is opgebouwd uit vierspanners, waarbij het trappenhuis van het bouwdeel op de hoek tevens de galerij van de appartementen aan de dwarsstraat ontsluit. De appartementen aan de dwarsstraat zijn in een goedkoper segment ontwikkeld dan die aan het park. Op de bovenste lagen bevinden zich, terugliggend ten opzichte van de gevel, een aantal penthouses. De begane grond van de langste vleugel van het blok is ingevuld met commerciële functies.

De overgang van het gebouw naar de publieke ruimte wordt gevormd door een trap met een plateau, begrensd door een colonnade, deels van beton, deels van metselwerk. Dit plateau kan als terras ten behoeve van een eventuele horecafunctie worden gebruikt.

Het gebouw heeft een grootschalige uitstraling doordat vanaf de tweede verdieping telkens twee lagen in één architectonisch accent zijn gevat in de vorm van witte kruizen voor de vensters en balkons. Deze witte kruizen contrasteren sterk met het zwarte metselwerk van de gevels. De voorgevels van beide gebouwvleugels zijn binnen hetzelfde architectonische principe opgelost.

  


Over deze site

Disclaimer