Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Ringdijk 11-13

Opdrachtgever
VVE Ringdijk 11-13
Architect
Willemsen - Tower Architect
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Cornelis Willemsen
Adres
Ringdijk 11-13
Aantal woningen
7


Fin Won Kam Opp
SH 2 2 60
SH 2 2 60
SH 2 2 60
SH 2 2 120
SH 2 3 103
SH 2 3 60
SH 2 4 118
----------------------------
14 83

Aan de historische Ringdijk in Amsterdam Oost is een eigentijds appartementencomplex gebouwd met zeven woningen. Omdat de oorspronkelijke bebouwing niet meer behouden kon blijven, is gekozen voor nieuwbouw.

De opdrachtgevers wensten milieuvriendelijke, levensloopbestendige woningen met een maximale keuzevrijheid voor de kopers ten aanzien van de plattegrond. Om de ruimte zo intensief mogelijk te benutten, is gekozen voor een halfverdiepte kelder met daarboven drie lagen en een kapverdieping.

Kenmerkend voor de Ringdijk is de bedrijvigheid en levendigheid in de plint (de bel-etage en het souterrain). Om aan dit beeld te beantwoorden, is gekozen voor gevelpuien die beide etages beslaan. De entree van het complex is op maaiveldniveau gesitueerd en heeft zo een hoogte van anderhalve verdieping. De woningen worden ontsloten middels een doorlooplift en een trappenhuis. De verdeling van de ramen in de gevel volgt die van het gesloopte gebouw dat bestond uit drie panden met twee ramen per laag per pand.

Een systeem van zonneboilers en aardwarmte voorziet de woningen van verwarming en warm water. In de zomer kan de installatie wordt gebruikt voor het koelen van de appartementen. De woningen hebben een hoog niveau van isolatie.

  


Over deze site

Disclaimer