Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Bleuland

Opdrachtgever
Eigen Haard
Architect
Hooyschuur Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Ron Baltussen
Adres
Camperstraat 18-22, Tilanusstraat 38-58
Aantal woningen
59
Fotografie
Bastiaan van 't Veer


Fin Won Kam Opp
SH 2 3 81
SH 2 3 80
AMH 2 3 82
OH 2 3 80
AMH 2 3 76
K 2 3 74
SH 2 3 74
SH 1 3 82
SH 1 3 80
----------------------------
21 79

Op de hoek van de Camper- en de Tilanusstraat in de Oosterparkbuurt is op de plaats van dertien gesloopte panden een nieuwbouwcomplex neergezet, dat qua schaal en uitstraling past in de bestaande omgeving.

Het complex is, aansluitend bij de structuur van de buurt, opgebouwd uit tien smalle stramienen van elk 6,55 meter. In de vormgeving werd het samenvoegen van een aantal stramienen tot één ‘familie’ bepalend: de gevel van iedere ‘familie’ heeft een eigen plasticiteit en kent een eigen symmetrische, verticale opbouw. De parcelering van de gevelwand refereert hiermee aan de negentiende-eeuwse stapsgewijze kleinschalige invullingen door de projectontwikkelaars van toen. De donkerrode baksteen van de gevel zorgt ervoor dat het complex eenheid uitstraalt. Hoewel Bleuland een extra laag heeft ten opzichte van de andere panden en de woningen niet via portieken maar middels galerijen worden ontsloten, past het gebouw toch bij zijn omgeving.

De woningen hebben een gemeenschappelijke tuin. De galerijen zijn ruim bemeten en vormen belangrijke verblijfs- en buitenruimte voor de woningen. Daarmee is het complex een positieve toevoeging aan het besloten binnengebied.

  


Over deze site

Disclaimer