Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Martien Schaaperhuis

Opdrachtgever
Ymere
Architect
Friso Ten Holt
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Friso ten Holt
Aannemer
Hecon
Adres
Pedro De Medinalaan 1,2-36f, 50-54, Francisco Faleirostraat 4-10, Martin Cortesstraat 3-9, Pedro Nunestraat 1-7
Aantal woningen
72
Fotografie
Marten van de Kamp


Fin Won Kam Opp
SH 2 4 87
SH 6 4 87
SH 2 4 87
SH 2 4 87
----------------------------
12 87

In 1997, tijdens een symposium van de Daverende Daklozendagen, ontstond het idee voor een woonwerkproject voor thuislozen die moesten kunnen participeren in het ontwerpproces. Het vermoeden dat dit initiatief niet van de ene op de andere dag gerealiseerd zou gaan worden, werd bevestigd door een ontwerp- en bouwproces en het zoeken naar een locatie, dat ruim elf jaar duurde. Het nu gerealiseerde project in vier lagen aan de Pedro de Medinalaan op het Steigereiland heeft een van de wensen vooraf in vervulling gebracht, namelijk dat er een complex voor begeleid wonen in een nieuwbouwwijk zou komen.
In het hoofdgebouw van vier lagen bevinden zich op de begane grond een restaurant en dienstruimten. Op de drie woonverdiepingen zijn zes woongroepen voor acht bewoners gerealiseerd. Op de begane grond bevinden zich verhuurbare ruimten ten behoeve van werkgelegenheid voor de bewoners. Hiermee kan een bijdrage worden geleverd aan activiteiten in en voor de buurt.
De hof van het complex, omsloten door de hoogbouw en twaalf eengezinswoningen met zijn omringende laagbouw van twaalf vierkamerwoningen in de sociale huursector, heeft een openbare functie, zodat bewoners uit de buurt en van het Martien Schaaperhuis elkaar kunnen ontmoeten.

  


Over deze site

Disclaimer