Naar Menu


Laatste Linnaeus

Opdrachtgever
Ymere
Architect
Rappange & Partners Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Kees Doornenbal
Aannemer
Van Schaik
Adres
Linnaeusstraat 71, Wijttenbachstraat 5-7
Aantal woningen
7
Overig programma
horecaruimte
Fotografie
E. Annyas


Fin Won Kam Opp
K 3 4 0
K 4 3 0
----------------------------
7 0

Het hoekpand op de hoek van de Wijttenbachstraat en de Linnaeusstraat vormt een bijzonder punt in het straatbeeld van de Dapperbuurt. Ooit gebouwd als kleine schouwburg, had het een royaal balkon aan de korte zijde van het gebouw.

Ymere heeft het pand midden jaren negentig verworven met de bedoeling er sloop en nieuwbouw te plegen, vooral vanwege de slechte staat van het pand. Na onderzoek bleek het pand van een dusdanige historische betekenis, dat het de status van monument verkreeg, ondanks het gegeven dat er van de oorspronkelijke indeling weinig bewaard was gebleven.

Dankzij de verworven status van gemeentelijk monument, kon met subsidie van Bureau Monumenten en Archeologie de ingrijpende verbouwing van start gaan. De fundamenten werden vervangen en het gebouw werd voorzien van een inwendig staalskelet om de stabiliteit te waarborgen. Het terugplaatsen van het balkon geeft het pand weer zijn vroegere markante uistraling.

De Laatste Linnaeus bestaat nu uit zeven koopappartementen, zes maisonnettes en een penthouse. Er is een liftontsluiting. Op de begane grond is een grand café gevestigd.

  


Over deze site

Disclaimer