Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Haveneiland West Blok 25

Opdrachtgever
Waterstad 2
Architect
FARO Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Coen Kampstra
Aannemer
Slokker bouwgroep
Adres
Diemerparklaan 90-108, Erich Salomonstraat 397-611
Aantal woningen
115
Overig programma
horeca, kinderdagverblijf
Fotografie
Luuk Kramer


Fin Won Kam Opp
SH 44 3 88
SH 9 4 117
SH 8 5 131
K 33 3 80
K 19 5 155
SH 2 2 67
----------------------------
115 102

Op Haveneiland West staan vooral stedelijke blokken met een harde, stenen buitenkant. Blok 25 voegt zich naadloos in dit weefsel, maar wil zich eraan onttrekken door de warme baksteentinten en de heldere witte kaders in de gevel. De woningen krijgen door de grote ramen en erkers een individuele identiteit, zonder dat dit ten koste gaat van de eenheid van het blok. Er is een gemengd programma gerealiseerd met sociale huurwoningen, koopwoningen voor starters en duurdere eengezinswoningen.

Aan de noordwestzijde van de Dwarsgracht ligt het huurdeel: twee blokken in een U-vorm met galerijen rond een aangelegd dek. De koopappartementen voor starters liggen aan de andere kant van het blok en zijn gericht op het Brand Dirk Ochsepark. Aan de zuidoostzijde staan 19 koopwoningen met een flinke tuin en een ruime garage. Deze garages zijn via een klein straatje te bereiken dat refereert aan de Engelse ‘mew’. De garages hebben een extra verdieping die gebruikt kan worden als berging of hobbyruimte.

Naast woningen omvat het project een kinderdagverblijf aan het park en een horecaruimte. Het blok heeft twee parkeergarages, met meer parkeerplaatsen dan woningen.

  


Over deze site

Disclaimer