Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Haveneiland Oost Blok 40ab, 45ab en 60a

Opdrachtgever
IJ-Delta Ontwikkeling
Architect
Inbo
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Hans Toornstra
Aannemer
ERA Bouw
Adres
Emmy Andriessestraat 344-380, Fritz Dietrich Kahlenbergstraat 32-38, Ijburglaan 1504-1550, Jan Vrijmanstraat 1-55, Maurits Bingerplantsoen 1-5, Max de Haasstraat 1-5, 2-6
Aantal woningen
106
Fotografie
Hans Goedhart


Fin Won Kam Opp
K 5 6 180
K 30 3 100
K 11 4 119
K 60 5 135
----------------------------
106 126

Dit plan aan de IJburglaan en de Jan Vrijmanstraat bestaat uit verschillende blokken, maar is als een totaal ontworpen binnen de strakke regels van het stedenbouwkundige plan van Haveneiland Oost. De architectuur is geïnspireerd op elementen uit de Amsterdamse School. Subtiele verschillen in dakranddetaillering en gevelritmiek, gecombineerd met diverse metselwerkdetails, bepalen het gevelbeeld. Hierdoor is de individuele woning herkenbaar, maar blijft er samenhang op blokniveau. Door de keuze voor verschillende neggediepten wordt de gevel geritmeerd.

Ter hoogte van de doorgangen aan de IJburglaan zijn stedenbouwkundige accenten ontworpen in zes lagen, met aan de waterkant nog een extra laag onder straatniveau om de relatie met het omliggende water te versterken. De blokken aan de IJburglaan zijn ontworpen met een verhoogde begane grondlaag, die ook als bedrijfsruimte gebruikt kan worden. Op de hoeken van de Jan Vrijmanstraat zijn bijzondere woningtypen ontworpen die de alzijdigheid van de blokken versterken.

Alle woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein. Op de verdiept aangelegde garages aan de IJburglaan liggen de buitenruimten van de eengezinswoningen. Vanuit deze woningen is direct toegang tot de garage.

  


Over deze site

Disclaimer