Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Villa Vanitas

Opdrachtgever
Weesperzijde Real Estate
Architect
De Koning & Partners
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Frank de Koning en Jeroen Steur
Aannemer
DPN Beheer
Adres
Weesperzijde 71-72
Aantal woningen
7


Tientallen jaren heeft het pand aan de Weesperzijde 71-72 onderdak geboden aan een garage. In augustus 2005 is begonnen met de renovatie van het karakteristieke pand aan de Amstel. Menig ontwikkelaar zag zijn plannen gedwarsboomd door de welstandscriteria, waardoor het pand meerdere keren werd verhandeld voordat uiteindelijk een vasthoudende partij gevonden werd die het pand in oude luister wilde herstellen. Het oude pand is compleet verbouwd. De fundering werd vernieuwd, de kap verhoogd en de voorgevel is drastisch aangepakt. Afgietsels van oude beelden geven het pand de oude allure.

Uitgangspunt was het ontwikkelen van een zeer luxe appartementencomplex met behoud van karakteristieke elementen. De appartementen zijn zeer hoogwaardig afgewerkt met een videofoon, vloerverwarming, lift, automatische garagedeuren, luxueuze badkamers en keukens. Alle appartementen hebben een buitenruimte; balkon of patio. Daarnaast is er een gemeenschappelijk dakterras van 125 m2. Het penthouse heeft een eigen dakterras van maar liefst 65 m2.

De waardering voor deze bijzondere herontwikkeling bleek vooral bij de verkoop. Binnen zes dagen waren alle appartementen verkocht boven de vraagprijs, in prijsklassen van 4,5 ton tot ver boven een miljoen euro.

  


Over deze site

Disclaimer