Naar Menu


De Tweeling

Opdrachtgever
Heddes Bouw & Ontwikkeling
Architect
24H architecture
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Maartje Lammers,
Boris Zeisser
Aannemer
Heddes Bouw & Ontwikkeling
Adres
Carolina Macgillavrylaan 3-177
Aantal woningen
87
Overig programma
parkeergarage
Fotografie
Boris Zeisser


Fin Won Kam Opp
K 1 7 217
K 12 5 130
K 16 2 78
K 25 3 109
K 1 5 176
K 3 4 103
K 14 5 116
K 14 3 83
K 1 3 139
----------------------------
87 105

De Tweeling op Science Park bestaat uit twee woontorens van veertien en zeventien verdiepingen met in totaal 87 woningen. Het project ligt op het dijktalud tussen de Oosterringdijk en de Caroline MacGillavrylaan. De twee L-vormige volumes van de torens zijn over elkaar heengeschoven, waarmee de westtoren op de oostelijke toren is geplaatst. Hierdoor kon er onder de westtoren maximale transparantie ontstaan tussen de laan en de ringvaart. De oostelijke toren staat op de grond en biedt plaats aan een aantal woningen in de plint en een parkeergarage met compact parkeersysteem.

De twee torens zijn maximaal op hun omgeving en op de zon georiƫnteerd. De geluidsproblematiek van het nabij gelegen spooremplacement wordt opgelost door een extra luchtspouw op de hoger gelegen verdiepingen door de gevel te laten verspringen.

De gevel bestaat uit een fijn patroon van natuurleien en ramen. De kleur van de leien verloopt bruin aan de onderkant naar meer grijs naar boven toe. De kozijnen en de gevelstijlen zijn Accoyahout. De tetrisramen met onregelmatige vorm zijn zo groot mogelijk gemaakt om het de lichtinval en het uitzicht te optimaliseren.

  


Over deze site

Disclaimer