Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Multifunk

Opdrachtgever
Ymere,
Lingotto Vastgoed
Architect
ANA architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Marcel van der Lubbe,
Jannie Vinke,
Jolein Feteris,
Gert Anninga
Aannemer
KBK Bouw
Adres
Pieter Holmplein 1-169, Cornelis Zillisenlaan 3-19, Johan Lulofstraat 1-3
Aantal woningen
88
Overig programma
3.500 m2 bedrijfsruimte, kinderdagverblijf
Fotografie
Rolf Bastiaans


Fin Won Kam Opp
K 8 3 94
K 1 4 155
K 11 5 172
OH 6 3 92
OH 17 4 115
OH 2 5 135
SH 9 4 107
SH 8 5 126
OH 3 2 78
SH 23 3 79
----------------------------
88 109

De contrasten van het Steigereiland en haar strategische ligging maakt het Multifunk® complex tot een cruciale schakel tussen het Steigereiland en de IJburglaan. In het spanningsveld van grote en kleine schaalelementen opereert Multifunk als onderhandelaar tussen uitersten. Met het project wordt ingespeeld op toekomstige ontwikkelingen in de woning- en kantorenmarkt door een veranderbaar woon-werkgebouw te maken, een gebouw dat flexibel is op zowel woningniveau als gebouwniveau. Dit uitgangspunt heeft vergaande consequenties voor de draagstructuur, de ontsluitingen, de installatietechniek, de verdiepingshoogtes en de gevels.
De woningen en bedrijfsunits zijn allemaal af te stemmen op persoonlijke woon- en werkwensen. Dit kan doordat de woningen en bedrijfsunits op diverse manieren in te delen zijn. Met een kleine verbouwing kunnen binnenwanden, keukens en badkamers verplaatst worden en ruimten groter of kleiner worden gemaakt. Tenslotte kan op een eenvoudige manier met een grotere ingreep de volledige plattegrond van het gebouw ingrijpend worden veranderd. Daarbij kan ook de ontsluiting van het gebouw aan toekomstig gebruik worden aangepast.
De gevel is de ‘interface’ van Multifunk. De gevelelementen van gerecycled kunststof geven uitdrukking aan het 'tweede leven' dat het gebouw bij voorbaat heeft. Tevens wordt door deze toepassing de paradox van het chique kantoorgebouw en informele werkloods bij uitstek in één materiaal verwoord.

  


Over deze site

Disclaimer