Naar Menu


Haveneiland West Blok 6

Opdrachtgever
Kristal
Architect
Quist Wintermans Architekten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Frank Wintermans,
Tjeerd Wessel
Aannemer
BAM
Adres
Joris Ivensplein 5-17, Piet Zwarthof 6-8,5-11, 27-33, 53-57, Erich Salomonstraat 14-20, 26-36, 40, 44, 48-54
Aantal woningen
36


Fin Won Kam Opp
SH 11 5 108
K 2 4 136
K 23 5 126
----------------------------
36 121

Binnen het door Atelier Pro ontwikkelde stedelijke Blok 6, waarin naast 58 appartementen, 65 eengezinswoningen met een bruto beukmaat van 4,8 meter of het dubbele daarvan, zijn opgenomen, heeft Quist Wintermans Architekten verspreid over het blok 36 eengezinswoningen ontworpen. Het zijn woningen in drie typen behorend bij drie prijscategorieën met varianten daarbinnen. Alle woningen hebben drie verdiepingen, een buitenruimte op de begane grond en een royaal dakterras of de mogelijkheid hiervan als optie.
De duurdere woningen hebben een breedte van twee keer 4,8 meter en de middeldure woningen een erker of wintertuin aan de voorgevel op de eerste verdieping. De goedkopere woningen liggen aan de ‘mew’.
De plattegronden van alle woningen zijn eenvoudig en zodanig georganiseerd dat de diverse functies op verschillende plaatsen zijn te situeren. Ook de gevels zijn eenvoudig, opgebouwd met een beperkt aantal vormelementen en als eenheid per woning herkenbaar. Het gevelmetselwerk aan de buitenkant van het blok is van een genuanceerd antracietkleurige strengperssteen met donkere voeg. De kozijnen en houten panelen zijn hier lichtgrijs, evenals de sterk gearticuleerde halfronde betonnen onderdorpels, lateien en muurafdekkingen. Aan de ‘mew’ zijn de gemetselde gevels behandeld met een lichtgrijze keimverf en zijn de kozijnen en panelen donkergrijs.

  


Over deze site

Disclaimer