Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Pakhuys Miquel

Opdrachtgever
De Key
Architect
Hooyschuur Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Jos Kroon
Aannemer
Coen Hagedoorn Bouwgroep
Adres
Wibautstraat 19-27
Programma
1.276 m2 bvo, kantoorunits, winkels


De negentiende-eeuwse panden aan de Wibautstraat, bekend als de Sanpanden, zijn geheel gerenoveerd. De panden hebben hun oorspronkelijke naam weer teruggekregen: Pakhuys Miquel. Het werd in 1869 gebouwd als opslagplaats voor een bedrijf in gas- en glasproducten. De naam Miquel is afkomstig van de Miquelstraat waaraan het pakhuis destijds lag.

Het complex herbergt nu tien luxe loftachtige kantoren voor startende ondernemers, twee winkel- en bedrijfsruimten, drie woningen en een garage. De kantoren zijn ontwikkeld als zelfstandige units, in grootte variërend van circa 50 tot 110 m2. Per verdieping zijn er gemeenschappelijke toiletten gerealiseerd. Een nieuw trappenhuis en een lift zorgen voor de ontsluiting van de verdiepingen.

In de vormgeving van het nieuwe interieur is het creëren van een industriële uitstraling nagestreefd om de herinnering aan het verleden op eigentijdse wijze levendig te houden. Dit vertaalt zich onder meer in strak vormgegeven wanden en akoestische plafonds, in zwevende vloeren met vloerverwarming en slijtvaste vloerbedekking met metalen plintgoten. De kantoren zijn uitgerust met een eigen meterkast, verwarming en indirecte basisverlichting. De stallingplekken in de garage zijn vanuit de meterkasten simpel te voorzien van een oplaadpunt voor een elektrische auto.

  


Over deze site

Disclaimer