Naar Menu


The New Kit - Laagbouw

Opdrachtgever
Eigen Haard
Architect
FARO Architecten
Stadsdeel
West
Projectarchitect(en)
Jurgen van der Ploeg
Aannemer
DURA Vermeer
Adres
Leeuwendalersweg 252-398
Aantal woningen
73
Fotografie
FARO Architecten


Fin Won Kam Opp
SH 30 4 92
SH 5 3 95
SH 1 5 156
SH 9 5 97
SH 1 2 63
OH 3 3 90
OH 10 4 85
SH 3 4 110
SH 3 3 78
SH 3 2 73
OH 4 5 140
SH 1 4 124
----------------------------
73 95

Op een voormalig volkstuinencomplex aan de ringspoorbaan is het project The New Kit verrezen, bestaande uit de scheve, markante woontoren, ontworpen door HM Architecten, en uit een lager blok met 74 appartementen. The New Kit ligt in de Kolenkitbuurt die een eigen aanpak kent in de stedelijke vernieuwingsopgave. Op diverse plekken wordt eerst nieuwbouw gepleegd, waarna er pas wordt gesloopt. Hiermee wordt gestreefd naar het vasthouden van de bestaande levendigheid in de buurt om van daaruit de wijk verder te verbeteren.

De langgerekte laagbouw van The New Kit wordt aan beide zijden beƫindigd door prominent vormgegeven entreepartijen met trappenhuizen. De rood gemetselde dove gevels zorgen voor wering van de geluidsoverlast afkomstig van het spoor.

Onder het blok ligt een verdiepte parkeergarage, ook bedoeld voor de bewoners van de woontoren. De bewoners van de laagbouw hebben fietsenbergingen op de begane grond. Daar liggen ook tweelaagse woningen met voordeuren aan de straat. De overige appartementen hebben hun hoofdentree aan de galerijen. Deze zijn zorgvuldig vormgegeven en liggen zowel aan de voor- als achterzijde van het gebouw, waardoor het gebouw geen voor- of achterkant heeft.

Het blok kent vier kangoeroewoningen: woningen bestemd voor zorgbehoevende kinderen of ouderen die op deze manier zelfstandig maar toch samen met hun familie kunnen wonen. Op de bovenste verdieping bevinden zich zestien vrije sector huurwoningen.

  


Over deze site

Disclaimer