Naar Menu


Solid 11 - WG Oost Blok C

Opdrachtgever
Stadgenoot
Architect
Tony Fretton Architects
Stadsdeel
West
Projectarchitect(en)
Laszlo Csutoras
Aannemer
Coen Hagedoorn Bouwgroep
Adres
Eerste Constantijn Huygenstraat 2-34
Aantal woningen
39
Overig programma
Programma - variabel (afhankelijk van de invulling door individuele huurders)


Fin Won Kam Opp
OH 39 0 0
----------------------------
39 0

Blok C is een van de drie nieuwe gebouwen op de plek van het voormalige Wilhelmina Gasthuis uit de jaren zestig. Het masterplan voor de locatie van de hand van de Belgische architect Jo Crepain, gaat uit van drie losstaande nieuwe gebouwen die, anders dan de enorme maat van het gesloopte ziekenhuis, weer zouden aansluiten bij de rooilijnen en schaal van de negentiende-eeuwse omgeving.

De twee reeds gerealiseerde gebouwen bieden plaats aan sociale woningbouw, vrije sector appartementen en een psychiatrische zorginstelling. Het derde gebouw, Blok C, is een 'Solid', een door de opdrachtgever bedacht concept met het oog op duurzaamheid. De ruimtes in een Solid worden casco opgeleverd, waardoor de gebruikers er zelf een woon- en/of werkfunctie aan kunnen geven.

In Blok C is dit concept uitgewerkt door een reeks van ruimtes te ontwerpen zonder vast omschreven functies. De ruimtes nodigen uit tot uiteenlopende vormen van gebruik. Zo kunnen de bovenste verdiepingen bijvoorbeeld plaats bieden aan penthouses, maar ook aan kantoren, restaurants of kinderopvang. De verdiepingen herbergen telkens andere buitenruimtes: balkons, een binnenplaats als verlenging van de straat of daktuinen.

  


Over deze site

Disclaimer