Naar Menu


Haveneiland West Blok 13b

Opdrachtgever
IJ-Delta Ontwikkeling
Architect
Architektenburo Lafour en Wijk
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Lucien Lafour,
Rikkert Wijk
Aannemer
Smit's Bouwbedrijf
Adres
Erich Salomonstraat 207-223, Peter Wotkehof 2-16, Talbotstraat 111-165
Aantal woningen
65
Overig programma
Bedrijfsruimte


Fin Won Kam Opp
SH 1 5 109
SH 18 4 99
SH 1 2 60
SH 16 3 79
K 29 4 110
----------------------------
65 99

Blok 13b bestaat uit een hoekgebouw in de sociale huur in vier en vijf bouwlagen, vier blokken met eengezinswoningen (koop) en acht vrijstaande woningen op het binnenterrein (koop).
De bebouwing heeft een gesloten karakter met aan de straat- en grachtzijde een zelfde ar-chitectuur en materiaalgebruik in roestbruine baksteen. In sterk contrast met de rand zijn de vrijstaande hout-skelet woningen bekleed met rabatdelen in verschillende heldere kleuren.
Het hoekblok bestaat uit dertig maisonnettes, zes appartementen en een bedrijfsruimte. Hiervan worden de appartementen en de maisonnettes op de tweede en derde verdieping ontsloten met een lift, een trappenhuis en twee galerijen met vluchttrappen op de tweede verdieping. De vijftien maisonnettes en de bedrijfsruimte op de begane grond hebben een voordeur direct aan de straat. Omdat de straten oplopen naar de bruggen, liggen de vloeren van de begane grond-woningen op verschillende niveaus. Onder het hoekblok en onder een deel van het binnenterrein ligt een parkeergarage voor circa zestig auto’s. Op het dak van deze garage zijn de acht losstaande houten woningen gelegen die toegankelijk zijn via een voetgangersgebied. De privé-buitenruimtes van deze woningen zijn omheind door tuinmuren en hagen. Via de open ruimte tussen de blokken aan de waterkant is er vanuit deze woningen uitzicht op de gracht.
De langs het water gelegen eengezinswoningen hebben een woon-eetkamer op de begane grond, slaapkamers op de eerste verdieping en een vrij in te richten ruimte met dakterras op de tweede verdieping.

  


Over deze site

Disclaimer