Naar Menu


Heart and Soul - Baker en Davis

Opdrachtgever
Delta Forte
Architect
Steenhuis Bukman Architecten
Stadsdeel
Zuidoost
Projectarchitect(en)
Marc Bukman
Adres
Milovan Djilasplein 2-40, Sean MacBridestraat 2-54
Aantal woningen
47
Overig programma
bedrijfsruimte


Fin Won Kam Opp
SH 2 3 79
K 2 3 94
K 2 3 94
SH 2 3 94
SH 2 4 172
SH 2 4 136
SH 2 4 106
K 2 4 107
----------------------------
22 108

Het plan Heart and Soul, voorheen Fortuna genoemd, vormt het sluitstuk van de vernieuwing van de F-buurt in Zuidoost. Het bestaat uit drie woongebouwen. De appartementengebouwen Baker en Davis zijn twee torens van respectievelijk zeven en elf bouwlagen die aan weerszijden van de wijktoegangsweg staan. Het derde gebouw, Smith, een groot gesloten bouwblok aan de Bijlmerdreef, zal naar verwachting in de loop van 2011 worden opgeleverd.

Heart and Soul is als een geheel ontworpen en vormt een samenhang met de tussenliggende openbare ruimte. Het plan wordt schuin doorkruist door een langzaam verkeersroute. Het bestaande niveauverschil tussen het plangebied en de hoger gelegen Bijlmerdreef is gebruikt om het parkeren en de bergingen uit het zicht op te lossen. Deze functies zijn opgenomen in het talud.

De torens Baker en Davis tellen slechts drie appartementen per laag waardoor alle woningen, voorzien van veel glas en ruime balkons, optimaal op de zon zijn georiënteerd. De torens bevatten een groot aantal verschillende woningtypen. De hoogste toren (Davis) heeft op de bovenste verdieping twee penthouses met dakstudio’s en grote terrassen die het gebouw een karakteristieke uitstraling geven.

  


Over deze site

Disclaimer