Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

De Kaapstander

Opdrachtgever
Ymere
Architect
Architectuurcentrale Thijs Asselbergs
Stadsdeel
Noord
Projectarchitect(en)
Thijs Asselbergs,
Paul Seuntjens,
Hugo Stevens
Adres
Aakhof 1-11, 2-12, Aakpad 1-53, 2-34, Banne Buikslootlaan 170 - 196, Koopvaardersplantsoen 8-40, Statenjachtstraat 253-369
Aantal woningen
145
Overig programma
bedrijfsruimte
Fotografie
Luuk Kramer


Fin Won Kam Opp
K 1 5 128
----------------------------
10 116

Het project De Kaapstander omvat 105 grondgebonden eengezinswoningen, waarvan 39 koop-, 66 sociale huurwoningen, 32 WIBO-woningen (woningen in een beschermde omgeving) met een WIBO ontmoetingsruimte, acht vrije sector huurappartementen en een casco bedrijfsruimte.

Op de hoek van de Statenjachtlaan is een appartementenblok van negen bouwlagen gerealiseerd, enerzijds om de hoek van het complex De Kaapstander te accentueren en anderzijds omdat het in het ritme van de bestaande en de nieuwe hoogbouw aan beide zijden van de Statenjachtlaan past. Aan de Banne Buikslootlaan wordt het blok beëindigd met een vier lagen hoog appartementenblok. Haaks op dit blok zijn de eengezinswoningen in de vorm van een langwerpige carré gerealiseerd met aan de zuidzijde een openbare groenstrook. Via de Dekschuitstraat worden twee bouwblokken ontsloten. Tussen de bouwblokken ligt een groenzone met speelplaats.

De buitengevels van het complex zijn uniform vormgegeven: ze zijn opgetrokken in rood metselwerk boven een horizontale plint van planken in verschillende tonen. Die plint is voorzien van betonkaders waarachter de keuken ligt.

Om sociale interactie te bevorderen hebben de woningen aan de openbare groenstrook een betonnen bank aan de voorgevel. Ook de centrale speelplaats en het vele groen in de wijk dragen hiertoe bij.

  


Over deze site

Disclaimer