Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Haveneiland Oost blok 60c

Fin Won Kam Opp
K 2 3 106
K 2 6 159
----------------------------
10 122

Blok 60c ligt aan het water van de ‘groene tunnel’ aan de oostzijde van IJburg. Halverwege het blok sluit dit water aan op de naar het noorden lopende waterloop richting het verbindingskanaal.

Blok 60c bestaat uit dertig herenhuizen, waarvan de meeste een inpandige garage en een terras en tuin aan het water hebben. Het vijflaagse appartementengebouw dat op het kruispunt van de waterlopen tussen de herenhuizen in is gelegen, herbergt 22 appartementen. Op de begane grond bevinden zich de bergingen en de parkeerplaatsen van de appartementen en de toegangen tot de inpandige garages van de herenhuizen.

De buitenschil van het blok is uitgevoerd in donkerrode baksteen, met uitzondering van de ten opzichte van de rooilijn terugliggende delen. Deze zijn opgetrokken in lichtgeel metselwerk. Het blok heeft aan de korte zijden grote insnijdingen ter plaatse van de entrees naar het binnenhof. De lange zijde van het blok heeft een accent in de vorm van een appartementengebouw met hoofdentree. De woningentrees zijn om en om extra hoog gemaakt. Daar is een uitsnede in het metselwerk gemaakt, waar balkons uit steken die tevens als luifels functioneren.

Aan de waterzijde is een oever gerealiseerd die wordt begrensd door de oost- en westgevel.

  


Over deze site

Disclaimer