Naar Menu


Steigereiland Noord De Botter

Opdrachtgever
Vesteda,
Delta Forte
Architect
Marx & Steketee Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Ady Steketee,
Twan Verheyen
Adres
Barkasstraat 9-61, Doggerstraat 50, Galjootstraat 93-111, Windjammerdijk 2-30, 56-80, Boeierstraat 5, Brigantijnkade 1-45
Aantal woningen
139
Overig programma
kinderdagverblijf, horeca


De blokken A, D en H in de Noordbuurt op Steigereiland bevatten ruim 140 woningen in een rijke schakering van woningtypen en categorieën. Er zijn grondgebonden eengezinswoningen in de categorie sociale huur, AMH-koopappartementen van 85 m2, luxe huurappartementen van 160 m2 en vrije sector split-level dijkwoningen. Daarbij zijn er voorzieningen gerealiseerd, zoals een kinderdagverblijf met vijftig kindplaatsen, een horecagelegenheid en een ondergrondse parkeergarage voor 48 auto’s. De bouwblokken hebben een basis van twee tot drie lagen. De blokken D en H hebben een ranke, schijfvormige opbouw van zeven verdiepingen.

De architectuur is uitgesproken stenig van karakter, waardoor de blokken als autonome volumes worden benadrukt. De hoogbouw is strak en scherp vormgegeven. Aan de onderkant tonen de gevels steeds meer plasticiteit en textuur: er verschijnt een onregelmatig krassenpatroon in het metselwerk en raamopeningen worden hier en daar holten die balkons en woningtoegangen beschutten.

  


Over deze site

Disclaimer