Naar Menu


Haveneiland West Blok 12ab - Maaskant en Van Velzen

Opdrachtgever
IJ-Delta Ontwikkeling
Architect
Maaskant en Van Velzen architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Madeleine Maaskant, Victor van Velzen
Aannemer
ERA Contour
Adres
Maria Austriastraat 13-31, Talbotstraat23-27, Erich Salomonstraat 58-72, Daguerrestraat 118-124, Bernhard Eilershof 26
Aantal woningen
28
Fotografie
Jannes Linders


Fin Won Kam Opp
K 2 4 130
K 2 5 253
K 22 3 130
K 20 5 126
K 2 3 113
----------------------------
48 133

De coƶrdinerende architect van Blok 12ab, Steenhuis Bukman Architecten, bepaalde drie ontwerpregels voor de compositie van het blok, waaraan de verschillende ontwerpers zich moesten houden: het contrast tussen de buitenrand van het blok en het binnengebied moest zo groot mogelijk zijn, de clusters van woningen van verschillende architectenbureaus dienden een duidelijke identiteit te hebben ten opzichte van elkaar, terwijl de compositie van het blok gewaarborgd moest blijven; en de inrichting van het maaiveld moest een belangrijk bindend middel voor het binnengebied vormen.
De 28 woningen van Maaskant en Van Velzen Architecten vormen twee clusters van blok 12. De woningen hebben een ruime en extra hoge entreehal. Alle woningen zijn zo gemaakt dat de ruimten verschillende functies (wonen, eten, slapen) kunnen krijgen.
De clusters zijn in twee contrasterende materialen uitgewerkt: donker metselwerk en geƫmailleerd glas. Ook de buiten- en binnenzijde van de clusters zijn verschillend van uitdrukking. De straatgevels hebben een neutrale indeling met grote aluminium puien; de gevels aan het binnenterrein zijn kleinschaliger waardoor in combinatie met de terrassen een intieme sfeer ontstaat.

  


Over deze site

Disclaimer