Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Steigereiland Noordbuurt Blok C en F

Opdrachtgever
Vesteda
Architect
VMX Architects
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Don Murphy
Aannemer
Slokker Bouwgroep
Adres
Boeierstraat 2-44, Brigantijnkade 47-49, Doggerstraat 1-3, 2-44, Galjootstraat 2-70, Barkasstraat 1-3, Hooivletstraat 2-70
Aantal woningen
110


Fin Won Kam Opp
OH 34 4 103
OH 32 3 83
OH 28 4 101
OH 16 4 138
----------------------------
110 102

De Noordbuurt op Steigereiland zal worden gekenmerkt door grote gesloten bouwblokken met smalle steenachtige straatjes ertussen, vrijwel zonder groen. Blok C en F zijn twee nagenoeg identieke woonblokken, aan het derde wordt nog gebouwd. VMX streeft er altijd naar heldere plattegrond te ontwerpen met veel daglicht, goed uitzicht en duidelijk gedefinieerde buitenruimten.
VMX combineerde het gegeven van het klassieke gesloten bouwblok met de voordelen van de open strokenbouw: de woningen aan de noordzijde van het blok hebben hun entree aan de noord- en straatzijde. De overige woningen hebben hun entrees aan de binnenzijde van het blok. Alle eengezinswoningen hebben tuinen op het zuiden. De woningen aan de zuidkant van de blokken hebben buitenruimten aan de kade: het zijn multifunctionele ruimten tussen de straat en de woonkamer die zowel binnen- als buitenruimte zijn door de grote verticale schuifdeuren. Ten behoeve van de privacy van de woningen in de smalle binnenstraten is de begane grond enigszins verhoogd ten opzichte van het straatniveau.
De materialisering van de bouwblokken verwijst naar kades, pakhuizen en havens door de toepassing van grote puien, vlakke kozijnen en blokvormige ruwe bakstenen.
De gevelopeningen van de zevenlaagse toren van beide blokken nemen naar boven in maat toe om zo optimaal van het uitzicht te kunnen profiteren.

  


Over deze site

Disclaimer