Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Olympisch Kwartier Blok 4, 5, 6 M&M

Opdrachtgever
AM Wonen,
Bouwfonds,
Eigen Haard
Architect
Mulleners + Mulleners architecten
Stadsdeel
Zuid
Projectarchitect(en)
Kok Mulleners, Patrick van Buijtenen
Aannemer
Hillen en Roosen
Adres
Afroditekade 8a - 184, Hestiastraat 1-55, Rheastraat 2-34
Aantal woningen
256
Fotografie
Jacqueline Pieters


Fin Won Kam Opp
SH 38 3 82
OH 82 3 93
OH 5 4 135
SH 26 2 64
K 9 4 146
K 1 5 165
OH 10 2 77
K 9 2 78
K 76 3 99
----------------------------
256 92

Het stedenbouwkundig plan van het Olympisch Kwartier is een voortzetting en tevens een beëindiging van het plan Zuid van Berlage. Gesloten bouwblokken, doorzichten en vele vormen van inrichting van de openbare ruimte zorgen ervoor dat de buurt aansluit op de omgeving. De architectuur van het Olympisch Kwartier is een hedendaagse interpretatie van de principes van de Amsterdamse School. Dit wordt ondermeer bereikt door een sterke morfologische compositie, een afgestemde diversiteit aan metselverbanden, een ambachtelijke detaillering van de kozijnen en een fraaie beëindiging van de gevels.

De noord- en zuidzijde van ieder blok is door Mulleners respectievelijk Lafour en Wijk ontworpen. Beide ontwerpen ontmoeten elkaar in de zijstraten. Dit leidt er toe dat, ter wille van het vloeiend in elkaar overgaan van beide ontwerpen, soms de woningplattegrond is ontworpen door Lafour en Wijk terwijl de gevel is ontworpen door Mulleners en vice versa.

De woningen hebben aan de noordzijde uitzicht op een groene kade, aan de zuidzijde op een aangelegde binnentuin. Deze tuin wordt omzoomd door een lichtstraat die de privé terrassen scheidt van het gemeenschappelijk groen en tevens daglicht brengt in de parkeerkelder die zich onder elk blok bevindt.

  


Over deze site

Disclaimer