Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Science Park - Het Kasteel

Opdrachtgever
Heddes Vastgoed,
Synchroon
Architect
HVDN Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Arie van der Neut, Albert Herder, Vincent van der Klei, Monika Pieroth, Pascal Bemelmans
Aannemer
Heddes Bouw
Adres
Carolina MacGillavrylaan 2-216
Aantal woningen
108
Fotografie
John Lewis Marshall, Luuk Kramer


Fin Won Kam Opp
OH 20 4 141
K 1 3 115
K 4 4 126
OH 20 3 98
K 1 5 173
K 14 6 175
K 2 2 112
K 4 2 60
K 14 3 82
K 24 4 125
K 4 1 40
----------------------------
108 118

Science Park Amsterdam ligt tussen het Flevopark, de Indische buurt en de spoorlijn Amsterdam-Almere en is in ontwikkeling als belangrijke vestigingsplaats voor internationaal gerenommeerde kennisinstituten. De vijf woongebouwen maken deel uit van het Science Park en komen op de plaats waar tot voor kort volkstuintjes lagen. Ze liggen in een groene omgeving zonder autoverkeer. De auto’s van de bewoners worden aan het zicht onttrokken door ze in de gebouwen te parkeren.

Vanwege het nabij gelegen spoorwegemplacement is bij Het Kasteel een bijzondere geluidsoplossing toegepast die bepalend is voor het uiterlijk van het gebouw. De enigszins terugliggende woongevel is omhuld met een glazen gevel die los om het woongebouw heen staat. Doordat de glazen panelen ten opzichte van elkaar zijn gekanteld, krijgt Het Kasteel de uitstraling van een immens kristal die een waardige entee vormt voor de westzijde van Science Park Amsterdam.

Het door water omringde gebouw bestaat uit een vier tot vijf lagen hoge onderbouw en een 45 meter hoge toren. Voetgangers en fietsers komen via een brug binnen op de binnenplaats van Het Kasteel. Onder het half open houten dek bevinden zich parkeerplaatsen, bergingen en de waterkamers van de laagbouw. De woningen variëren in grootte. De woningen op de begane grond hebben waterkamers, de hoger gelegen woningen hebben een balkon of een terras.

  


Over deze site

Disclaimer