Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

De Waaier

Opdrachtgever
Woonmaatschappij,
Ymere
Architect
Architektenburo Hans Wagner
Stadsdeel
Noord
Projectarchitect(en)
Jos van der Weijden
Aannemer
Witkamp Bouw
Adres
Frambozenstraat 3-15, 19-39, 43-61, 65-77, 81-89
Aantal woningen
40


Fin Won Kam Opp
K 2 5 180
K 38 4 130
----------------------------
40 132

Het plangebied van De Waaier ligt op de overgang van de wijken Terrasdorp, in de volksmond tuttifruttidorp genoemd, Het Hogeland en Tuindorp Oostzaan. De waaiervormige verkaveling, de behandeling van het talud, de ontsluiting van de woningen door galerijen en het principe om niet te voorzien in privé-tuinen, was gegeven door het Stedenbouwkundig Plan van Eisen. De vijf in lengte verschillende bouwblokken van De Waaier worden via de Frambozenstraat ontsloten.

De woonkamers en keukens zijn op de eerste verdieping gesitueerd, waardoor de bewoners optimaal uitzicht over de parkachtige omgeving genieten. De woningen beschikken over een balkon op de begane grond of op de eerste verdieping of over een dakterras. Mede door de variatie die hierin is aangebracht, ontstaat een wisselend gevelbeeld.

Opvallend in het gevelontwerp is het overstekende aluminium felsdak. De donkerkleurige gevel, afgewerkt met gepotdekselde delen, lijkt door het transparant ogende geveldeel van de kapverdieping, los te staan van de kap. In de gevel zijn terugliggend contrasterende kleurvlakken aangebracht die per woningblok een andere roodtint hebben.

De zijwangen en de plafonds van de balkons en de dakterrassen zijn wit geschilderd. De balkons en de galerijen zijn uitgevoerd in gepoedercoat staal, azobé onderbalken en kunsthouten vloerdelen. De stalen hekwerken zijn voorzien van gehard glas bij de balkons en van lamellen bij de galerijen en trappartijen.

  


Over deze site

Disclaimer