Naar Menu


Kantoor Albeton

Opdrachtgever
Albeton
Architect
Lambert Architecten
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Aad Lambert en Saša Rađenović
Aannemer
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zn
Adres
Cruquiusweg 71
Programma
600 m2 bvo, kantoor met onderzoekslaboratorium
Fotografie
Saša Radenovic, Anda Broek


Albeton levert met truckmixers betonmortel en anhydrietspecie op vele bouwplaatsen in Noord-Holland. Vanuit het kantoor wordt de samenstelling van de grondstoffen in de silo’s op het fabrieksterrein aangestuurd en worden de vrachtauto’s begeleid naar hun afleveradres. Het kleine compacte gebouw heeft kantoorruimten, een besturingskamer, een laboratorium (voor onderzoek naar de samenstelling en verhardingstijd van de producten), een kantine en was- en kleedruimten.

Het kantoor is het visitekaartje van het bedrijf en ligt centraal op het fabrieksterrein. Gekozen is voor een ontwerp met twee ingangen: een ‘schone’ entree voor kantoor en bezoekers en een ‘vuile’ entree voor de chauffeurs.

De gevels zijn van betonproducten: grote grijze betonstenen en zonnig gele prefabelementen met een textuur. De besturingskamer in het gele bouwvolume op de verdieping vormt het zenuwcentrum van het bedrijf. Dat wordt benadrukt doordat het gele volume overal buiten het grijze gedeelte uitsteekt. Aan de achterzijde rust dit volume op een lange gele muur, waarachter de twee entreehallen liggen.

De strook tussen het kantoor en de erfgrens is, evenals de patio, als ‘tuin’ ingericht met grijze Ardenner split op de bodem. De patio vormt het hart van het kantoor: het rustgevende middelpunt van het ontwerp, met een boom, de enige boom op het terrein.

  


Over deze site

Disclaimer