Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

De Cuisiniere, het Watermeisje, de Jonge Moeder, de Bouwmeester

Opdrachtgever
De Alliantie Projectontwikkeling
Architect
Geusebroek Stefanova architectenbureau
Stadsdeel
Zuid
Projectarchitect(en)
Peter Geusebroek, Svetla Stefanova
Aannemer
Bouwbedrijf J.M. Deurwaarder
Adres
Gerard Doustraat 145-151, 148-154, 208-212, Tweede Jacob van Campenstraat 130-132
Aantal woningen
26
Overig programma
bedrijfsruimten


Fin Won Kam Opp
K 21 3 76
K 13 2 55
----------------------------
34 68

Deze nieuwbouwlocaties maken deel uit van het project ‘De Hollandse Meesters’, een hedendaagse interpretatie van de architectonische karakteristieken van de Hollandse Renaissance, die bestaat uit vier nieuwbouwprojecten en een renovatieproject. De nieuwe panden voegen zich met opvallend gemak in het straatbeeld van de Pijp. De projecten dragen de naam van een schilderij dat door de schilder van de straat vervaardigd is.

Het zijn nieuwe invullingen binnen gesloten bouwblokken die twee aan twee met elkaar verbonden zijn door een ondergrondse parkeergarage en een (deels) gemeenschappelijke binnentuin.

Opvallende kenmerken van de nieuwbouw zijn de strenge witte stalen kaders, de verdiepingshoge ramen met Franse balkons en geïntegreerde bloembakken, en de ramen in de daklijst onder de dakkapellen. Speciaal aan de plattegronden is het toepassen van een vaste kern met sanitaire en technische voorzieningen en een vrije beuk met flexibele indelingsmogelijkheden.

In de traditie van de negentiende eeuw hebben kunstenaar en architect samengewerkt. De bijzondere voordeuren zijn ontworpen en gemaakt door de kunstenaar Piet Hein Eek. De winkelpuien zijn gematerialiseerd in staal met blankhouten deuren. De licht- en schaduwwerking van de diverse stalen profileringen brengt gelaagdheid in de gevel.

  


Over deze site

Disclaimer