Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

LOhuizen

Opdrachtgever
De Alliantie
Architect
SVP architectuur en stedenbouw
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Marcel Steeghs
Aannemer
NEZZT by De Meeuw
Adres
Th.K. van Lohuizenlaan 2-164
Aantal woningen
81
Overig programma
ontmoetingsruimte, 2 huiskamers, wasruimte


Het meerjarenbeleidskader vluchtelingen van de gemeente uit 2015 heeft geresulteerd in de Amsterdamse Aanpak Statushouders waarmee statushouders versneld naar werk, opleiding en participatie worden gebracht. Door woningcorporatie de Alliantie is aan de Th.K. van Lohuizenlaan een modulair en verplaatsbaar woongebouw ontwikkeld voor een periode van 10 jaar. Jongerenhuisvester Socius treedt op als verhuurder die samen met de bewoners een community tot stand laat komen die het beheer zelf organiseert. Het gebouw van vier woonlagen bevat 81 een- en tweekamerappartementen voor huisvesting van 96 jongeren en studenten in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar. De helft van de bewoners is statushouder. De modulaire eenheden zijn in de fabriek gemaakt onder goede werkomstandigheden en daarna op de locatie op de vooraf aangebrachte fundering geplaatst. Ter plekke worden de eenheden aan elkaar gekoppeld. De units zijn plug-andplay zodat de woningen direct kunnen worden aangesloten op de buiten het gebouw geplaatste voedingspunten. De ruime centrale hal met het trappenhuis en een groot atrium vormt het hart van het gebouw waaraan de gemeenschappelijke ruimten zijn gelegen. Op de bovenste woonlaag ligt een door de bewoners zeer gewaardeerd dakterras. De corridors zijn in open verbinding met de buitenlucht. Een doorzichtige kap en schermen op de kopgevels beschermen de corridors tegen regen en wind. Door rasters aan de gevel kunnen groene gevels ontstaan.

  


Over deze site

Disclaimer