Naar Menu


Lutmastraat 175

Opdrachtgever
Vink Bouw
Architect
Atelier PUUUR
Stadsdeel
Zuid
Projectarchitect(en)
Furkan Köse,
Brecht Goeman,
Pim van Tol
Aannemer
Vink Bouw
Adres
Lutmastraat 175
Aantal woningen
15
Overig programma
kinderdagverblijf


De Lutmastraat 175 is door de gemeente uitgegeven voor woningbouw in het middensegment huur, via een in 2014 uitgeschreven twee fasen meervoudige niet-openbare selectie. Op de plek van een oude gymzaal is een nieuw gebouw gerealiseerd dat op de bestaande, belendende bouwhoogte aansluit. Het gesloopte pand behoorde bij de voormalige lagere school aan de andere zijde van het gesloten bouwblok en was halfhoog ten opzichte van de buurpanden met een open sportveld op het dak. De nieuwbouw bestaat uit vijftien compacte twee- en driekamer starterswoningen variërend van 37 tot 47 m2. Een korte steekgalerij ontsluit aan de binnenzijde van het bouwblok de woningen. Op het dak liggen zonnepanelen voor de opwekking van duurzame energie. Op de begane grond is een kinderdagverblijf met een tuin. Onder het pand is een verdiepte parkeerkelder voor elf auto’s. De geluidbelaste voorgevel bestaat uit grote metselwerk kaders, de begane grond gevel is opgetrokken in natuursteen. De wasserstrich baksteen is zowel liggend als staand verwerkt in een halfsteens blokverband. Het metselwerk onderscheidt zich subtiel van de omgevende gevels en refereert eigentijds naar de Amsterdamse School, kenmerkend voor de buurt. Het raster van grote vierkanten met verdiepte ramen is geïnspireerd op de ritmiek van het voormalige pand.

  


Over deze site

Disclaimer