Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Swammerdamstraat

Opdrachtgever
CC Faas Vastgoed
Architect
Niestijl advies en architectuur
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Caro Niestijl
Aannemer
Romijn Bouw Bv
Adres
Swammerdamstraat 15
Aantal woningen
6


Dit nieuwbouwproject betreft een woongebouw met zes woonlagen op de hoek van de Swammerdamstraat en de Mauritskade. Het pand staat op een kruispunt van schaalniveaus. Aan de Mauritskade staan grote gebouwen van de Hogeschool van Amsterdam. De Swammerdamstraat kenmerkt zich door vier- en vijflaagse negentiende-eeuwse bebouwing, afgewisseld met jaren tachtig stadsvernieuwingsprojecten.

Met dit ontwerp is gepoogd deze schaalniveaus in een ontwerp bij elkaar te brengen. De voorgevel van het pand aan de Swammerdamstraat sluit in maat en verhouding aan bij de negentiende-eeuwse bebouwing. De zijgevel krijgt door de grote erkers die over twee verdiepingen doorlopen een relatie met de grotere schaal aan de Mauritskade. Op deze wijze ontstaat een harmonieus pand dat zowel op zich zelf als in de relatie met haar omgeving op een bescheiden wijze kwaliteit uitstraalt.

Het gebouw is opgebouwd uit donker metselwerk en houten kozijnen en sluit hiermee het meest aan bij de negentiende-eeuwse bebouwing van de Swammerdamstraat. De detaillering is strak en modern.

  


Over deze site

Disclaimer