Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Meer en Oever - 't Waterfort

Opdrachtgever
Delta Forte,
Proper Stok,
Stadgenoot
Architect
KOW architectuur
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Jacques van Paassen
Aannemer
Dura Vermeer Bouw
Adres
President Allendelaan 101-363
Aantal woningen
130
Fotografie
Ronald Schlundt Bodien


Fin Won Kam Opp
OH 25 4 94
K 34 3 97
K 54 4 126
K 5 5 147
K 12 2 98
----------------------------
130 110

‘t Waterfort ligt als een opvallend fort in het water van de Sloterplas. Zoals bij de meeste forten is het silhouet van het gebouw de basis van herkenning. Het silhouet van dit gebouw is aangezet met een witte contourbelijning. Deze sterke contourlijsten lopen aan de binnenzijde over in een wit frame van opengewerkte vlakken. Hierdoor ontstaat een duidelijk verschil tussen de harde donkere buitenzijde en de lichte structuur van het binnengebied.

Een 25 meter brede poort vormt de toegang tot het appartementencomplex. Vanaf de Ookmeerweg gaat één brug naar de parkeerlaag met veel groen en via roosters invallend daglicht. Deze laag is een op het watervlak gelegen bak met daarboven een tuin. Een tweede brug, voor voetgangers, leidt naar het niveau van het binnenplein dat voornamelijk in hout is uitgevoerd. Decoratieve, stalen roosters vormen het met bomen omzoomde middelste vloergedeelte.

De lichte en vriendelijke gevels van de binnenpleinzijde vormen een scherp contrast met de robuuste buitengevel. Voor de buitenzijde en de plint van het gebouw is een stevige roodbruine steen gebruikt. De kozijnen en hekwerken hebben dezelfde kleur als het metselwerk. Hierdoor ontstaat een harmonisch geheel.

  


Over deze site

Disclaimer