Naar Menu


De Weerbare Man

Opdrachtgever
De Alliantie Projectontwikkeling
Architect
Geusebroek Stefanova architectenbureau
Stadsdeel
Zuid
Projectarchitect(en)
Peter Geusebroek,
Svetla Stefanova
Aannemer
J.M. Deurwaarder
Adres
Govert Flinckstaat 255-261
Aantal woningen
9
Fotografie
Luuk Kramer


Fin Won Kam Opp
SH 8 3 73
SH 1 4 76
----------------------------
9 73

De Weerbare Man is een nieuwbouwproject dat zich harmonieus voegt in het karakteristieke straatbeeld van de Pijp. In de traditie van de negentiende eeuw hebben architect en kunstenaar samengewerkt.
De Weerbare Man maakt deel uit van het project De Hollandse Meesters. Dit project bestaat uit vier nieuwbouwprojecten en een renovatieproject. De naam De Hollandse Meesters is gekozen, omdat de straatnamen in de Pijp de namen van bekende zeventiende-eeuwse Hollandse schilders dragen. Zo heeft de Weerbare Man zijn naam te danken aan een bekend doek van schilder Govert Flinck.
Het project, gelegen aan de Govert Flinckstraat, telt negen koopwoningen.
Opvallende kenmerken van de nieuwbouw zijn de strakke witte stalen kaders, de hoge plint met souterrainwoningen, de verdiepingshoge ramen met Franse balkons en geïntegreerde bloembakken en de ramen in de daklijst onder de dakkapellen. Bijzonder zijn de voordeuren ontworpen en gemaakt door de kunstenaar Piet Hein Eek.
Speciaal aan de plattegronden is het toepassen van een vaste kern met sanitaire en technische voorzieningen en een vrije beuk met flexibele indelingsmogelijkheden.

  


Over deze site

Disclaimer