Naar Menu


Ruyschstraat 81-87

Opdrachtgever
Projectontwikkeling Mulder Obdam
Architect
Jan Jonkers Architect
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Jan Jonkers
Aannemer
Aannemingsmaatschappij Mulder Obdam
Adres
Ruyschstraat 81-87
Aantal woningen
16
Overig programma
Praktijkruimte


Fin Won Kam Opp
K 7 3 77
K 8 4 88
K 1 5 114
----------------------------
16 85

In de overwegend negentiende-eeuwse Oosterparkbuurt zijn zestien appartementen met ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Binnen de zestien appartementen kunnen vijf verschillende typen worden onderscheiden, variƫrend van begane grondwoning met praktijkruimte en tuin, tot penthouse met aan twee zijden een dakterras. Alle woningen hebben een parkeerplaats in de garage die vanaf de straat met een autolift wordt ontsloten.
Op het binnenterrein aan de achterzijde van het gebouw is voor alle woningen een tuintje met (fietsen-)berging beschikbaar. Het binnenterrein is via een doorgang direct vanaf de straat bereikbaar.
De gevel is opgebouwd uit metselwerk van handvorm bakstenen in tegelverband met verdiept voegwerk. Alle woonkamers liggen aan de straatzijde en hebben Franse balkons die diep in het metselwerk zijn geplaatst. De bovenste laag is drie meter teruggelegd ten opzichte van de voorgevel. Hierdoor sluit de nieuwbouw qua schaal aan bij de omgeving en hebben de woningen op de bovenste laag een riant dakterras.

  


Over deze site

Disclaimer