Naar Menu


Karspelhof - Fase 2

Opdrachtgever
Rochdale,
Robora
Architect
Wingender Hovenier Architecten
Stadsdeel
Zuidoost
Projectarchitect(en)
Joost Hovenier,
Jan Peter Wingender
Aannemer
BAM
Adres
Klaroenstraat 2-52, Klaverbladstraat 2-52, Kleefkruidstraat 1-22, Kleine Pimpernelstraat 2-52
Aantal woningen
101
Fotografie
Stefan Müller


Fin Won Kam Opp
K 5 3 108
SH 1 2 86
SH 15 2 62
SH 34 3 86
OH 24 3 83
K 20 3 83
OH 2 3 108
----------------------------
101 83

Karspelhof is deel van de laagbouwrand van de vernieuwde Bijlmermeer en ligt tussen de bestaande Kantershof en de Kromwijkdreef. Karspelhof vormt een ensemble van 450 woningen in acht bouwblokken rond een park. De tweede fase van de Karspelhof bestaat uit vier appartementengebouwen van vier lagen aan de westzijde van het project. Ze vormen het gezicht van de Karspelhof aan de Kromwijkdreef. Doordat de gebouwen de verspringende rooilijn van de dreef volgen, wordt de repetitieve opzet van de blokken genuanceerd.

Alle appartementen zijn optimaal op de zon georiënteerd en hebben brede balkons op het westen. De woningen worden door een galerij aan de luwe zijde ontsloten. De hoofdentree ligt aan de noordzijde van de blokken, op de plek van de smalle entree naar de achterliggende laagbouw.

De blokken zijn evenals de rest van de Karspelhof opgetrokken in speciaal voor het project ontwikkelde baksteensortering en hekken. Accenten in de vorm van luifels, trappen, stoepplaten en plinten zijn uitgewerkt in gewassen prefab beton. De herhaling van deze accenten in het hele plan verbindt en bepaalt het karakter van Karspelhof.

  


Over deze site

Disclaimer