Naar Menu


Daalwijk

Opdrachtgever
Rochdale,
Delta Forte
Architect
Rappange & Partners Architecten
Stadsdeel
Zuidoost
Projectarchitect(en)
Kees Doornenbal
Aannemer
Kondor Wessels
Adres
Daalwijk
Aantal woningen
115
Overig programma
230 studentenkamers, kinderdagverblijf, naschoolse opvang, commerciƫle ruimten


Daalwijk is een van de weinige niet gesloopte flats in de Bijlmermeer. De flat telt nu 115 gerenoveerde woningen en 70 studentenflats. De entree- en lifthallen zijn verruimd en opnieuw ingericht. Om de uitstraling van de flat te verbeteren en de sociale veiligheid te vergroten is ervoor gekozen de bergingen van de begane grond te verplaatsen naar de eerste verdieping. Met deze ingreep kwam bruikbare ruimte op de begane grond vrij voor nieuwe functies, zoals een kinderdagverblijf, een naschoolse opvang, verhuurbare bedrijfsunits en twee grondgebonden woningen. Deze nieuwe functies zijn deels doorgezet op de eerste verdieping waardoor de transparante plint daar een dubbele hoogte kon krijgen.

Omdat de conditie van de meeste betonnen borstweringen en de aanwezige schijnkolommen slecht was, zijn deze verwijderd. De nieuwe borstweringen zijn uitgevoerd in gelaagd glas met een zeefdruk die refereert aan de ovale ritmische patronen van de oorspronkelijke borstweringen. De betonnen schijnkolommen zijn opnieuw aangebracht.

Tegen de noordelijke kopgevel aan is een glazen lifttoren en een gemetseld huis met woonkamers voor de studenten geplaatst. De zuidelijke kopgevel heeft een dubbelhoge plint van glas en is erboven voorzien van betonnen ornamenten met LED-verlichting.

  


Over deze site

Disclaimer