Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Nieuw Reimerswaal – De Hood

Opdrachtgever
Bouwfonds Ontwikkeling,
Ymere
Architect
Atelier Kempe Thill
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Oliver Thill,
André Kempe,
David van Eck
Aannemer
ERA Contour
Adres
Reimerswaalstraat 101
Programma
285 m2 bvo, activiteitencentrum


In 2005 werd een besloten prijsvraag uitgeschreven om binnen een van de groenstroken in de Reimerswaalbuurt een activiteitencentrum te ontwerpen. Atelier Kempe Thill won met een klein bouwvolume dat zich zorgvuldig tussen de bestaande bomen voegt. Het is een herkenbaar, alzijdig en goed zichtbaar autonoom object.

Het gebouwtje bestaat uit de eenvoudige opeenstapeling van twee ruimtelijke concepten die lijnrecht tegenover elkaar staan. De begane grond is door zijn glazen gevels geheel op de omgeving georiënteerd. Interieur en exterieur lopen zo als het ware in elkaar over. De begane grond van het centrum vormt zo vanzelfsprekend de 'openbare huiskamer' van de buurt. Activiteiten zijn er goed zichtbaar en gaan een directe interactie met de openbare ruimte aan.

Op de verdieping bevindt zich de activiteitenzaal. Om de gewenste multifunctionaliteit en gebruiksneutraliteit te realiseren, is de gevel volledig gesloten. Hierdoor wordt een geluidsdichte, hermetisch gesloten en introverte ruimte gevormd. Deze heeft een royale hoogte en twee grote daklichten die de ruimte aangenaam en natuurlijk verlichten.

De combinatie van de volledig open en de volledig gesloten ruimtes in het gebouw, bepalen de verschijningsvorm en het karakter van het activiteitencentrum dat van buiten direct afleesbaar is in de vormgeving van de gevel.

  


Over deze site

Disclaimer