Naar Menu


Ouderen in de Pijp

Opdrachtgever
Ymere
Architect
HP Architecten
Stadsdeel
Zuid
Projectarchitect(en)
Rufus van den Ban,
Koen Mulder,
Manou Huijbregts,
Pelle Poiesz
Aannemer
Coen Hagedoorn Bouwgroep
Adres
Govert Flinckstraat 63-69
Aantal woningen
20
Overig programma
bedrijfsruimte


Fin Won Kam Opp
SH 15 2 71
SH 5 3 69
----------------------------
20 70

Twee nieuwbouwlocaties in de Eerste Jan Steenstraat vormen met het complex voor ouderen in de Govert Flinckstraat een architectonisch ensemble. Omdat de opdrachtgever de specifieke doelgroepen ouderen en gezinnen met kinderen voor het levendige stadsdeel De Pijp wilde behouden, werden de wooncomplexen in de Eerste Jan Steenstraat en de ouderenhuisvesting in de Govert Flinckstraat ontwikkeld.

In de ouderenhuisvesting was het creƫren van ontmoetingsruimte het leidende ontwerpthema. De gezamenlijke huiskamer is centraal gesitueerd in het gebouw. Omdat het voor iedereen op de route ligt en het een lichte en warme ruimte is, vormt het een aantrekkelijk plek om te verblijven.

De verdiepingen worden middels een lift en een trappenhuis ontsloten. De galerijen die toegang tot de woningen geven zijn breder dan gebruikelijk. De bankjes in deze veranda-achtige buitenruimtes zorgen voor een extra stimulans tot verblijf en ontmoeting.

De nieuwbouw vormt een eenheid met de bestaande straatwand van de Govert Flinckstraat. Van dichterbij bekeken worden echter afwijkende metselwerkverbanden en materialen zichtbaar.

  


Over deze site

Disclaimer