Naar Menu


De Beusemaecker

Opdrachtgever
Ymere
Architect
Locus Architecten
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Gert-Jan Hendriks
Aannemer
Ballast Nedam
Adres
Dr .J. A. Ringerstraat 2-168
Aantal woningen
56
Overig programma
8 groepswoningen ( Amsta), gemeenschappelijke voorzieningen


Fin Won Kam Opp
OH 6 3 115
OH 11 4 105
OH 2 4 120
OH 37 3 93
OH 8 6 170
----------------------------
64 108

Voor het gebied tussen de Haarlemmerweg en de Ruys de Beerenbrouckstraat werd door Locus Architecten een stedenbouwkundige visie ontwikkeld. Daarin stond de ontwikkeling van een gedifferentieerde programma en de synergie van de openbare ruimte en de omgeving centraal.

Zo vormen de laagbouwwoningen in de wijk de overgang van de omgeving naar de autovrije groenzone. Deze zone vloeit samen met het plein van de school aan de Cabeliaustraat. Het hoogbouwcomplex De Beusemaecker schermt de laagbouw en de school af van het geluid van de twee drukke verkeersassen waaraan de wijk ligt. Aan de Haarlemmerweg heeft het gebouw een hoogteaccent.

De Beusemaecker heeft dove gevels aan de verkeerszijden. Daar ontsluiten de galerijen en de trappenhuizen de woningen. De onderste laag van het gebouw bestaat uit een halfverdiepte parkeergarage. Doordat gekozen is voor een constructieve structuur met grote overspanningen, konden er veel verschillende woningtypen worden gerealiseerd. Het complex herbergt levensloopbestendige appartementen, penthouses met patio’s, studentenkamers met gemeenschappelijke woonruimte en groepswoningen voor vroeg dementerenden. De woningen zijn op het zuidwesten georiënteerd en zijn voorzien van ruime balkons. Vanuit de appartementen is uitzicht op de groene tuinstad en op het binnenterrein.

  


Over deze site

Disclaimer