Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Mata Hari

Opdrachtgever
Ymere
Architect
Greven Restauratie Architecten
Stadsdeel
Centrum
Projectarchitect(en)
Fred Greven
Aannemer
Bouwbedrijf Van Schaik
Adres
Oudezijds Voorburgwal 27, 29, Oudezijds Achterburgwal 22
Aantal woningen
5
Overig programma
1.200 m2 commerciƫle ruimte, parkeergarage
Fotografie
Bastiaan van 't Veer


Fin Won Kam Opp
OH 1 3 129
OH 1 3 120
OH 1 2 103
OH 2 2 86
----------------------------
5 105

Mata Hari behoort tot de eerste cluster van gerestaureerde panden van het Project 1012. Met dit project zet de gemeente zich samen met de ondernemers, bewoners en investeerders in voor een kwalitatief hoogwaardig stadshart door economische opwaardering en versterking van het karakter van dit deel van de stad.

De panden aan de Oudezijds Voorburgwal maakten deel uit van het complex van Determeyer vakkleding en uniformen, dat er tussen 1893 en 1985 was gevestigd. Daarna deed het dienst als bingohal en casino onder de naam Mata Hari. In 2008 werden de panden eigendom van Ymere.

Het bouwdeel aan de Oudezijds Achterburgwal bestond uit drie panden: een apart en een zogenaamd tweelingpand. Determeyer sloopte deze panden echter en pleegde nieuwbouw op deze locatie. Bij het Project 1012 zijn de gevels van de panden volgens de nieuwbouw van Determeyer in oude luister hersteld. In het interieur is aan de Oudezijds Achterburgwal ruimte gemaakt voor twee verdiepingen horeca en op de begane grond van de Oudezijds Voorburgwal 27 voor een kantoor. Voorts is het geheel voorzien van vijf appartementen, waarvan er een achter de 'schijnkap' van het pand op de Oudezijds Voorburgwal is gerealiseerd. Daar is een verdieping opgetopt. Ten behoeve van een betere daglichttoetreding is het oude lichthof weer opengemaakt.

  


Over deze site

Disclaimer