Naar Menu


Karspeldreef - Blok AB

Opdrachtgever
Delta Forte,
Rochdale
Architect
Dick van Gameren Architecten
Stadsdeel
Zuidoost
Projectarchitect(en)
Dick van Gameren
Aannemer
KBK Bouw
Adres
Groesbeekdreef 501-577, Karspeldreef 1001-1161, Kikkensteinstraat 1-5, Kikkensteinhof 1-14
Aantal woningen
121
Overig programma
opvang- en dienstencentrum Leger des Heils, commerciƫle ruimten
Fotografie
Luuk Kramer; nieuwe foto's Christiaan Richters


Fin Won Kam Opp
SH 24 4 92
SH 14 4 123
SH 2 3 77
SH 4 4 78
SH 77 3 76
----------------------------
121 85

Met het omlaag brengen van de Karspeldreef naar maaiveldniveau en door de sloop van de grote parkeergarages bij Kraaiennest is ruimte gemaakt voor een reeks nieuwe bouwblokken. Blok AB is het eerste in de reeks die de nieuwe noordwand van de Karspeldreef zal vormen.
Blok AB is opgebouwd uit vier bouwvolumes die, met elkaar verbonden door poorten en tuinmuren, een gesloten bouwblok vormen. Alle woningen vallen in de categorie sociale huur. Het hoge bouwvolume aan de Karspeldreef herbergt commerciƫle ruimten in de plint en heeft daarboven zes woonlagen met drie- en vierkamerwoningen. Dezelfde woningtypen komen terug in het lagere volume aan de westzijde, langs de Groesbeekdreef. Aan de oostzijde bevindt zich een woongebouw voor het Leger des Heils met eenkamerwoningen. Hier is op de begane grond een opvang- en inloopcentrum van het Leger des Heils gesitueerd, met een Boshardtwinkel aan de Karspeldreefzijde.
De noordzijde van het blok bestaat uit eengezinswoningen van drie bouwlagen, gericht op de groene ruimte rondom de flat Kikkenstein, een van de weinige bestaande flats die behouden bleef bij de vernieuwing van de Bijlmermeer. .
De binnenhof bevat buitenruimten voor de verschillende onderdelen: tuinen voor de eengezinswoningen, een tuin voor het Leger des Heils en een collectieve groene ruimte met enkele parkeerplaatsen voor de appartementen.

  


Over deze site

Disclaimer