Naar Menu


Brede school De Kikker

Opdrachtgever
Stadsdeel Osdorp
Architect
Atelier Zeinstra van der Pol
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Liesbeth van der Pol,
Ari Mashiach
Aannemer
Heijmans IBC Bouw
Adres
Evertsweertplantsoen 3
Programma
6.800 m2 bvo, twee basisscholen, GG&GD, kinderdagverblijf
Fotografie
Jan Derwig


In Brede school De Kikker, vernoemd naar zijn opvallende groene buitengevel, zijn twee basisscholen, een kinderdagverblijf en een GG&GD gevestigd. Door het gemeenschappelijk gebruik van de ruimten, dat het samenvoegen van deze voorzieningen met zich meebrengt, kunnen vele contacten onderling ontstaan. De combinatie van onderwijs- en opvangfuncties voor jonge kinderen en voorzieningen voor ouders zal vermoedelijk de kansen van het schoolgaande kind vergroten.
Een belangrijk basisprincipe van het ontwerp was dat elk onderdeel van het gebouw afzonderlijk moest kunnen functioneren. Zo is elk lokaal voorzien van een ‘blok’ met garderobe, toiletten, keukenblokje en (computer)werkplekken. De scholen hebben ieder een eigen entree zodat de verschillende leeftijdsgroepen hun eigen toegang hebben.
Het complex heeft een aantal gemeenschappelijke binnenruimten: een aula, een wintertuin en twee speelplaatsen. Een speelplaats wordt veilig omsloten door ruimtes waarin de onder- en
middenbouwers les krijgen. De andere speeltuin, voorzien van een grote tribune, is bedoeld voor de bovenbouwers en voor buurtkinderen.
De gehele draagconstructie is van hout, zodat het gebouw licht van gewicht en uitstraling is.

  


Over deze site

Disclaimer