Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

De Stadstuinen

Opdrachtgever
Bouwfonds MAB,
Ymere
Architect
DP6 architectuurstudio
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Robert Alewijnse
Aannemer
UBA Bouw
Adres
Osdorper Ban 1107-1371
Aantal woningen
148
Overig programma
bedrijfsruimte
Fotografie
Bastiaan IngenHousz


Fin Won Kam Opp
K 88 3 96
K 7 4 125
K 28 5 133
AMH 25 3 82
----------------------------
148 102

Het plan voor het project Stadstuinen gaat uit van zeven verschillende openbare ruimten met elk hun eigen kwaliteit en karakter. De kwaliteiten van het huidige openbare gebied worden hiervoor optimaal benut.

Aan de noordkant ligt een bomenlaan, de Esplanade. Lange houten trappen vormen de overgang naar het houten dek waarop de bebouwing staat. De waterkant bestaat uit een groene zachte rand, stenen kades en houten steigers. Aan deze zijde liggen de balkons en terrassen, geori├źnteerd op de zon en met uitzicht op het park.

De nieuwe bebouwing bestaat uit een ensemble van verschillende bloktypen in een orthogonaal systeem, geplaatst op een verbindend dek waaronder de halfverdiepte parkeergarage ligt. Qua uitwerking zijn de bouwvolumes eenvormig licht en transparant, maar de typologie├źn en woonmilieus zijn zeer divers.

De architectuur is licht en modern. Er wordt gebruik gemaakt van veel glas, geolied hout, aluminium en op specifieke punten van natuursteen en bijzondere baksteen. Vanwege het uitzicht en om gebruik te maken van passieve zonne-energie is er relatief meer glas toegepast op het zuiden. Binnen de horizontale belijningen, die rust in de gevel geven, is een afwisselde indeling gemaakt. De entrees, trappenhuizen en liften zijn transparant; dit verhoogt de sociale controle en verstrekt de lichtheid van de gebouwen.

  


Over deze site

Disclaimer