Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Vrankendijke

Opdrachtgever
Ymere
Architect
DP6 architectuurstudio
Stadsdeel
Nieuw-West
Projectarchitect(en)
Robert Alewijnse
Aannemer
Dura Vermeer Bouw
Adres
Osdorper Ban 700-838, Baden Powellweg 936-978
Aantal woningen
102
Overig programma
horeca
Fotografie
Bastiaan IngenHousz


Fin Won Kam Opp
SH 54 5 106
SH 2 3 87
K 24 2 65
K 22 3 80
----------------------------
102 90

Dit complex bestaat uit een verdiepinghoge plint met daarop een ensemble van bouwvolumes en een gebruiksdak. Hierop bevinden zich de speelplaatsen voor de school, dakterrassen voor het activiteitencentrum en de woningen, een daktuin en parkeervoorzieningen. Door dit opgetilde maaiveld kan er ondanks het intensieve programma genoeg buitenruimte worden gerealiseerd. Om te zorgen voor de levendigheid op straatniveau wordt de transparante plint gevormd door open functies: het activiteitencentrum, een bedrijfsruimte, een winkel, de entrees van de woningen, de school en de gebedsruimte. Hierachter liggen ‘gevelloze’ functies als parkeren en bergingen.

De hoogbouw bestaat uit twee schijven die ten opzichte van elkaar zijn verschoven. De hoogste schijf zweeft vier meter boven het trottoir van de Osdorperban en vormt hiermee de overkapping van de entree van de woningbouw. Deze schijf is vijftien lagen hoog: sociale huurappartementen op de onderste zes lagen en koopappartementen, inclusief een laag penthouses, daarbovenop.

De gevel van de plint is van glas met erboven een betonnen band die de verschillende functies samenbindt. De hoogbouw heeft leisteen kopgevels en geëmailleerd glazen langsgevels met krachtige kleuren om de kracht van de iconografische sculptuur te ondersteunen.

  


Over deze site

Disclaimer