Naar Menu


Laag Koningshof

Opdrachtgever
Delta Royal
Architect
Boparai Associates
Stadsdeel
Zuidoost
Projectarchitect(en)
Neelu Boparai,
Maja Bokun
Aannemer
Bouwbedrijf De Nijs
Adres
Arenpalmstraat 2-14, 's-Gravendijkdreef 200-206
Aantal woningen
10
Overig programma
Bedrijfsruimte


Fin Won Kam Opp
K 8 5 141
K 2 4 164
----------------------------
10 146

De waterwoningen in dit plandeel vormen de noordelijke rand van Laag Koningshof die grenst aan de G-buurt in Amsterdam Zuidoost. Zij liggen direct aan het water dat het zogenaamde GK-gebied doorsnijdt. In de structuurvisie is deze waterloop tot ‘groene wig’ benoemd, een groene lijn die de GK-buurt in oostelijke richting met de Bijlmerweide en in de andere richting met het Bijlmerpark verbindt. De ’s-Gravendijkdreef vormt hierbij de belangrijkste verbindingsroute tussen de G-buurt en de K-buurt.
De waterwoningen zijn verdeeld in twee typen. De woningen aan de binnenstraat hebben drie verdiepingen met de woonkamer en/of de keuken op de eerste verdieping vanwege hun oriëntatie op het water en de straat. De woonkamer aan de waterzijde staat via een vide in open verbinding met de waterkamer die zich verdiept ten opzichte van het maaiveld vlak boven het waterpeil bevindt. Op de bovenste laag liggen de slaapkamers. De entreehal heeft extra hoogte gekregen.
Bij de waterwoningen aan de ’s-Gravendijkdreef is een bijzondere oplossing bedacht met daarin twee appartementen en een bedrijfsruimte op de begane grond. De
waterwoningen die langs de ’s-Gravendijkdreef liggen zijn uit twee lagen opgebouwd. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer en keuken. Parkeren gebeurt op eigen terrein. Op de bovenste laag liggen vier slaapkamers. Alle waterwoningen hebben een vlonder die boven het water zweeft.

  


Over deze site

Disclaimer