Naar Menu

HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - Fase 2

Opdrachtgever
Universiteit van Amsterdam
Architect
Rudy Uytenhaak Architectenbureau
Stadsdeel
Oost
Projectarchitect(en)
Marco Romano,
Rudy Uytenhaak
Aannemer
Ballast Nedam Speciale Projecten
Adres
Science Park 904
Programma
laboratoria, onderwijsruimten, kantoren
Fotografie
Pieter Kers


Met de oplevering van de tweede fase van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) deze faculteit van de UvA op Science Park Amsterdam voltooid. Deze tweede fase betrof de toevoeging van een derde labgebouw aan het complex, waarmee tevens de centraal gelegen kantoorvleugel uit de eerste fase werd afgerond.

Het derde labgebouw huisvest naast diverse laboratoriumtypen ook een aantal onderwijsruimten. Deze bevinden zich op de eerste verdieping langs een doorgaande route die alle onderdelen van het gebouw verbindt. Hiervandaan is zicht op de 65 meter lange en negen meter hoge werkhal, die speciaal is gerealiseerd voor fysische experimenten in grote opstellingen.

Net als de andere labgebouwen uit de eerste fase, wordt ook dit gebouw van de kantoorvleugel gescheiden door een vide. In deze ruimte contrasteren het lichte, wat meer gestileerde kantoorgebouw aan de ene kant en het robuuste, technische labgebouw aan de andere kant. Beide zijden worden verbonden door een zigzaggende trap, die om vrij te zijn van de trillingen uit de laboratoria volledig aan het kantoorgebouw is opgehangen.

De gevel is vlak gedetailleerd en is opgetrokken in polyesterbetonplaten met zwarte natuursteentoeslag. Het strenge karakter van de gevel wordt doorbroken door verspringende horizontale banden.

  


Over deze site

Disclaimer